Twente
Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente heeft met Jan-Willem Brüggenwirth nieuwe algemeen directeur binnen

Jan-Willem Brüggenwirth wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. Hij volgt Paul van der Kraan op die de club vanaf 1 september gaat verlaten. Brüggenwirth treedt op 1 juli in dienst.

Jan Willem Brüggenwirth Foto FC Twente
© FC Twente

Radio 538

De nieuwe algemeen directeur komt uit de reclame, marketing en - mediawereld. Zo werkte hij bij verschillende internationale reclamebureaus en was hij werkzaam bij drie radiozenders. Waarvan tien jaar als algemeen directeur van Radio 538. Bij FC Twente zal hij samen met financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld en technisch directeur Jan Streuer de directie vormen.

Een eer

Brüggenwirth gaat zorg dragen voor de strategische positionering van FC Twente en de doorontwikkeling van de organisatie. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met de verdere ontwikkeling en de groei van de commerciële activiteiten. Hij ziet het als een eer om voor FC Twente aan de slag te gaan: "Een traditionele club met een rijke historie, maar ook met duidelijke ambities. FC Twente weet waar ze de komende jaren naartoe wil."

"Bij het realiseren van die ambities hebben we iedereen hard nodig, vooral de supporters en de sponsoren. Daar doen we het voor. In de moeilijke jaren was hun steun hartverwarmend, dat is uniek en zegt veel over de club. FC Twente is natuurlijk veel meer dan een gewoon bedrijf, maar een overeenkomst is er wel: er moet ook wat verdiend worden. Geld dat kan worden besteed aan het voetbal, want dat is altijd leidend. Daar help ik graag aan mee. Ik verheug me erop om binnenkort met iedereen binnen FC Twente kennis te maken.’

icon_main_quote_red_glyph

"FC Twente is natuurlijk veel meer dan een gewoon bedrijf, maar een overeenkomst is er wel: er moet ook wat verdiend worden"

Jan-Willem Brüggenwirth

Nieuwe ontwikkeling

Bij FC Twente is men blij dat nu al in het vertrek van Paul van der Kraan is voorzien en is de verwachting dat Brüggenwirth met zijn jarenlange ervaring als bestuurder in de wereld van reclame, marketing en media een grote bijdrage kan leveren aan de ambities van de club. Dennis Schipper, voorzitter Raad van Commissarissen: "Tijdens de gesprekken met Jan-Willem gaf hij blijk van een grote mate van inzicht en visie om de club een stap verder te brengen. Jan-Willem heeft op verschillende terreinen, maar met name op het gebied van marketing en branding zijn sporen verdiend. Daarnaast heeft hij vele bestuursfuncties vervuld.

"De huidige fase waarin FC Twente verkeert, maakt het noodzakelijk dat de organisatie een nieuwe ontwikkeling door gaat maken. De club wil sportief en technisch doorgroeien naar een niveau dat bij FC Twente hoort. Bovendien moet de club financieel gezond worden en blijven, in de huidige corona-tijd is dat een extra uitdaging. We verwachten dat Jan-Willem Brüggenwirth de persoon is die FC Twente verder gaat helpen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.