Verkeer
Stuur appje
Zoek

AUDIO l Coronavirus: Livio-medewerkers zijn heel alert

452468 449428 china 4809986 1920

Livio en de GGD zijn drukdoende om in Enschede maatregelen te treffen om ouderen te beschermen tegen het coronavirus. We scherpen de hygiënemaatregelen en zorgen dat we voldoende schorten, maskers, handschoenen en veiligheidsbrillen in huis hebben , zegt Ineke Olthof van Livio.

Sharine te Sligte l 1Twente
Livio kijkt per dag welke maatregelen getroffen moeten worden. We treffen alle voorbereidende maatregelen , zegt Ineke Olthof, Manager Zorg & Verblijf bij zorginstelling Livio. De verzorgenden en bezoekers wordt gevraagd de handen vaker te wassen en we letten er ook op dat dat gebeurt. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende beschermende middelen in huis zijn. Denk daarbij aan goede schorten, maskers, handschoenen, veiligheidsbrillen , licht Olthof toe.

Samenwerking
Dit is niet alleen bij Livio het geval, maar ook bij Zorgschakel, de overkoepelende organisatie waarin Livio samenwerkt met andere zorgorganisaties in Enschede. Als er iemand in de buurt ziek is dan hanteren nemen we contact op met GGD zegt de Livio-manager. Ik merk ook dat onze medewerkers en leveranciers goed meedenken, volgens mij staat iedereen op scherp , vertelt Ineke Olthof.

Voorbereiding binnen de GGD Twente
Tot nu toe is de voorbereiding gericht op het snel herkennen van nieuwe patiënten. Als er dan een besmetting is kunnen snel maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Zorgverleners zijn daarom ook verplicht om bij verdenking van het coronavirus de GGD in te schakelen. Daarnaast verzorgt de GGD publieksvoorlichting en beantwoordt vragen van inwoners en professionals.

Er is een stijgende lijn te zien van mensen die bellen naar de GGD Twente met vragen , vertelt Judith Keizers. Zij is verpleegkundige infectieziekten bij de GGD.

Luister hieronder naar het volledige interview met verpleegkundige Judith Keizers:

© 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.