Verkeer
Stuur appje
Zoek

AUDIO| MST wil afgelaste open dag verplaatsen naar oktober

452524 mst 2

Medisch Spectrum Twente (MST) wil de open dag die voor zaterdag 21 maart gepland stond, verplaatsen naar dit najaar. De dreiging van het coronavirus noopt MST tot deze maatregel. Het ziekenhuis hoopt de open dag alsnog te kunnen houden in oktober.

Redactie | 1Twente

Traditiegetrouw komen duizenden mensen naar de jaarlijkse open dag. Woordvoerder Erwin Iping van MST vindt het bijzonder spijtig, maar zegt dat het ziekenhuis geen andere keus had: "Zeker als ziekenhuis willen we geen enkel risico lopen dat bezoekers het virus verspreiden. De gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers staat bij ons op een", aldus Iping.

Handhygiëne
Het reguliere bezoek merkt al het nodige van preventieve maatregelen. Zo is er veel aandacht voor handhygiëne. Iping: "Handen wassen is cruciaal ter voorkoming van infectieziekten en daarnaast geven artsen en andere medewerkers de patiënten geen hand meer bij een begroeting. Dat is best even wennen, maar we willen er alles aan doen om het virus buiten de deur te houden."

Geen afstel
Van uitstel komt geen afstel, bezweert Iping. "Je weet natuurlijk niet hoe de epidemie zich ontwikkelt, maar als alles meezit, willen we in oktober alsnog een open dag houden. Onze medewerkers willen heel graag laten zien wat ze in huis hebben. Dat zou die dag alsnog kunnen."

ZGT
Ook de ziekenhuizen van ZGT in Hengelo en Almelo hebben hun open dag afgelast. Talloze ziekenhuizen in Nederland verzorgen al jaren een open dag op de derde zaterdag van maart, aan het eind van de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn.

Beluister het hele interview met Erwin Iping hieronder

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.