Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gezin in Ahaus besmet met coronavirus na contact met patiënte uit Borne

452700 medical equipment 4099432 1920

Een gezin uit de Duitse plaats Ahaus is met het coronavirus besmet door contact met de eerste Twentse coronapatiënt, een vrouw uit Borne. Dat bericht de Duitse regionale overheid in Borken. Vier van de vijf gezinsleden zijn vandaag positief getest op corona.

Redactie | Tubantia

Het gezin had afgelopen zondag contact met de besmette persoon uit Borne. Donderdag namen ze contact op met de regionale gezondheidsdienst van de gemeente Borken, omdat ze ziekteverschijnselen vertoonden.

Terug van vakantieDe patiënte uit Borne is medewerkster van het ROC van Twente. Ze kwam afgelopen weekend terug van vakantie en het ROC benadrukt dat ze sinds haar vakantie nog niet op haar werk is geweest.

De patiënt heeft contact gehad met een hele kleine groep mensen , antwoordde een woordvoerder van de GGD Twente donderdag op vragen van deze krant. Er is geen aanleiding om te denken dat er veel mensen risico lopen op besmetting via deze patiënt. De vrouw en gezinsleden zitten preventief in thuisisolatie. De mensen met wie zij sinds zondag contact heeft gehad, moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven aan de GGD.

Contactenonderzoek in DuitslandDe gezondheidsdienst in Duitsland brengt nu de contacten van de vijf gezinsleden in beeld. Afhankelijk van die uitslag worden eventueel nieuwe maatregelen genomen.

Uit voorzorg is donderdagavond al de Irena-Sendler-Gesamtschule gesloten, de school van twee van de besmette kinderen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.