Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Al 400 nieuwe cityslogans voor Enschede ingestuurd

452950 stad van nu

De oproep om met een krachtige cityslogan te komen voor Enschede heeft zijn uitwerking niet gemist. Honderden stad- en streekgenoten hebben de afgelopen dagen hun creativiteit de vrije loop gelaten. Maar er kan nog meer bij.

Teun Staal | Tubantia

De lokale politiek lijkt dan weinig behoefte te hebben aan een nieuwe stadsslogan, veel Enschedeërs en Twentenaren hebben ideeën aangedragen voor een nieuwe lijfspreuk voor de grootste stad van de regio. De oogst aan slogans bedroeg maandagmiddag ruim vierhonderd. De teller loopt de komende dagen nog gewoon door. Reageren is nog tot en met donderdag mogelijk.

SelectieAan de stroom aan inzendingen zal de redactie van De Twentsche Courant Tubantia een selectie maken. De uitverkoren slogans zullen vervolgens via de krant en onze website ter beoordeling aan de lezers worden voorgelegd. De winnaar verzekert zich van spreekwoordelijke eeuwige roem.

Op dit moment omringt de stad zich nog met de huidige cityslogan Enschede, Stad van Nu. Die bestaat al enkele jaren en lijkt bij een groot deel van de Enschedese politiek nog steeds op instemming te kunnen rekenen. Ga gewoon door met Enschede, stad van Nu , liet voormalige voorman Laurens van Lier van de PvdA Enschede afgelopen zaterdag via Twitter weten. VVD-raadslid René Kreeft op hetzelfde sociale medium: Enschede, Stad van Nu veroudert in principe nooit.

FabuleusOp Twitter plaatsten meerdere mensen hun kanttekeningen bij nut en noodzaak van cityslogans. Nog nooit naar een stad gegaan omdat de slogan zo goed was , liet iemand weten. Anderen vinden slogans klinkklare onzin. Enschede, Stad van Nu slaat helemaal nergens op , viel op het sociale medium te lezen. Er gaat niets boven Groningen is fabuleus. Maar het zegt niks over Groningen.

En toch wordt de lezer uitgedaagd de Groningen-leus qua creativiteit te evenaren en liefst te overtreffen. Dat is de komende dagen nog mogelijk via [email protected] en het formulier op deze pagina.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.