Verkeer
Stuur appje
Zoek

Inwoner van Enschede heeft coronavirus, aantal besmettingen in Twente naar elf

453163 888540 3

Een inwoner van Enschede is besmet met het coronavirus. Zo maakt de GGD Twente deze woensdagmiddag bekend. Daarmee komt het aantal besmettingen in deze regio op elf.

Bjorn Weinreder | Tubantia

Landelijk zijn er 121 nieuwe patiënten met corona bijgekomen sinds dinsdag, wat het totaal op 503 besmettingen in Nederland brengt. Het RIVM maakt ook bekend dat er een vijfde persoon is overleden aan de gevolgen van het virus.

Eerder vandaag werd bekend dat één van de Twentse patiënten is opgenomen in het ziekenhuis MST in Enschede vanwege complicaties.De patiënt is via een veilige route binnengebracht en ligt geïsoleerd.

Twentse besmettingen
De eerste patiënt met het coronavirus dook in de regio Twente op in Borne. Inmiddels zijn er in die gemeente vier mensen besmet met het virus. Verder zijn er twee besmettingen in zowel Ootmarsum als Hellendoorn, en één besmetting in Almelo, Tubbergen en nu dus ook in Enschede.

Op het RIVM-kaartje met coronabesmettingen staat in Twente een corona-besmetting minder dan op de lijst van GGD Twente. Hoe zit dat? Het RIVM registreert patiënten op basis van woonplaats , zegt woordvoerster Barbera Pisano van de GGD. Wij niet. Wij registreren waar een patiënt op dit moment zit. Voor ons is het namelijk het belangrijkst om te weten hoeveel patiënten er nu in Twente aanwezig zijn, want daar moeten wij eventueel maatregelen op nemen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.