Enschede
Hengelo

Enschedese ervaringsdeskundige Denise Bosma genomineerd voor landelijke welzijnsprijs

Denise Bosma uit Enschede is genomineerd voor de landelijke Zorg+Welzijn Award 2021, een prijs voor de persoon die het verschil maakt in het sociaal domein. Als ervaringsdeskundige zet Bosma zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Over een maandje wordt bekend of de award naar Bosma gaat of naar een van de andere twee genomineerden.

Denise Bosma Ernst Bergboer
Denise Bosma is genomineerd voor landelijke Zorg+Welzijn award © Ernst Bergboer

Haar werk

Bosma runt sinds elf jaar het inloophuis van stichting Ixta Noa in Enschede en is betrokken bij de opstart van Ixta Noa in Hengelo. Ze helpt mensen die kampen met psychische kwetsbaarheden, door met een kopje koffie op laagdrempelige wijze met hen in gesprek te gaan. Ook organisatorisch doet ze het goed. Ze helpt bij het coördineren van de stichting en werkt samen met gemeenten en andere organisaties.

icon_main_quote_red_glyph

"Ik vind het een dik compliment, dit had ik echt niet verwacht"

Denise Bosma over haar nominatie

Nominatie

Bosma's luisterende oor is van groot belang. “Ik ben opgegeven voor de prijs door mijn directeur en hiervoor ben ik ontzettend dankbaar. Ik vind het een dik compliment, dit had ik echt niet verwacht. Mijn trots deel ik graag met mijn collega's en team. Zonder hen had ik dit niet bereikt.”

Ervaringsdeskundige

Denise’s leven was niet altijd makkelijk. Haar vader had een vorm van autisme, net als haar oudere broer. Haar moeder had het Foetaal Alcohol Syndroom. Rond haar twintigste besloot ze hulp te zoeken bij het inloophuis van Ixta Noa in Zutphen. Een paar jaar later gaf ze zelf gastlessen over eetstoornissen en depressies. Voor haar werkte het herstellend. Niet veel later besloot ze om een vestiging van Ixta Noa te beginnen in Enschede en dat is haar gelukt. “Ik mag mijzelf als ervaringsdeskundige inzetten bij beleidsmatige zaken. Zo krijg ik de kans om te ontwikkelen in een proces. Daar maak ik graag gebruik van."

Wedstrijd

De Zorg+Welzijn award wordt uitgereikt door het naamgevende vakblad, bekend bij vrijwel iedereen die werkzaam is in de sociale sector in Nederland. De prijs is voor iemand die grote impact veroorzaakt in het sociaal domein. Stemmen op Bosma of één van de andere twee genomineerden kan nog tot 2 mei via de website van het blad. Op donderdag 20 mei wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens een landelijk congres voor wijkteams.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.