Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sheltersuit Sleepout in Enschede afgeblazen vanwege coronavirus

453302 961216

De sleepout komend weekeinde voor daklozen in Enschede is afgeblazen. De organisatie van het evenement Sheltersuit heeft dat zojuist bekend gemaakt.

Lucien Baard | Tubantia

Donderdagochtend werd de stekker er al uitgetrokken, voordat het kabinet deze middag vergaande maatregelen afkondigde.

We vonden het niet langer verantwoord , zegt Youp Meek van Sheltersuit. Later deze donderdagmiddag gaat er een officieel statement de deur uit.

SponsorgeldDe sleepout was bedoeld om aandacht te vragen voor de positie van daklozen en geld in te zamelen om zoveel mogelijk van hen te kunnen helpen. Het Twentse Sheltersuit maakt voor daklozen een speciale vierseizoenenjas, die ook als slaapzak kan fungeren. In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart zou iedereen tegen 300 euro sponsorgeld op de Oude Markt in Enschede kunnen ervaren hoe dat voelt: een nacht slapen in de open lucht.

Er waren al 250 aanmeldingen, goed voor zo n 18.000 euro. Dat zou gebruikt wroden om zovceel mogelijk daklozen te kunnen helpen aan een sheltersuit. De bekende dj s Gerard Ekdom en Michiel Veenstra hadden hun aanwezigheid al toegezegd, daarmee voorbpordurend op het grote succes ooit van het Glazen Huis in Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.