Verkeer
Stuur appje
Zoek

AUDIO | Coronavirus in Enschede: 'Het komt heel hard binnen'

453416 905891 1

Donderdagmiddag maakte de overheid bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen niet meer door mogen gaan. Maar ook Saxion en de Universiteit Twente maakten bekend dat ze in ieder geval tot eind maart dichtgaan. Hoe kijken verschillende instanties in Enschede nu tegen de nieuwe maatregelen aan? 1Twente zocht het uit.

Laura Ratering | 1Twente

Een belronde langs een aantal Jumbo s en Albert Heijns in Enschede maakt het duidelijk: mensen zijn aan het hamsteren. Het is gek , zegt een aantal supermarkten. Mensen gaan opeens massaal boodschappen doen. Een ander supermarkt in Enschede is zo druk dat er weinig tijd voor een telefoontje is: Ik moet ook eigenlijk weer ophangen, want hier staat een enorme rij achter de kassa.

Artiesten
Niet alleen dat. Ook zzp ers in de artiestenwereld komen in de problemen. Velen zijn afhankelijk van grotere bedrijven. Zo ook actrice en schrijfster Regine Hilhorst. Voornamelijk met theatervoorstellingen verdient ze haar geld, maar deze worden nu afgeblazen. Het is schokkend , zegt Hilhorst. Eerst dacht ik nog dat het meevalt, maar nu denk ik er anders over. Als zzp er komt dit hard binnen. Ik moet nu toch achter mijn oren krabben en kijken hoe mijn financiële situatie eruit komt te zien.

Hilhorst wil het positief omzetten. Ze is schrijver en heeft net een boek uitgebracht: Ik hoop dat de verkoop gewoon doorgaat. Daarnaast hoopt ze dat er een omslag wordt gemaakt. Misschien is dit de uitwas van hoe wij met elkaar leven , aldus Hilhorst. Door onze manier van leven roepen we dit misschien op ons af. Als ik weer mag optreden, wil ik hierover praten en schrijven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.