Verkeer
Stuur appje
Zoek

Noodverordening verbiedt grote evenementen

453463 837136

Het zat er aan te komen. Sinds vanavond is er in Twente een noodverordening van kracht om verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Reactie 1Twente

Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, burgemeester Sander Schelberg van Hengelo, kondigde de verordening af waardoor alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheidsregio Twente in de periode van 13 maart tot en met 31 maart 2020 verboden zijn. Dit geldt ook voor publieke locaties als musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Nog geen directe aanleiding
Schelberg zegt onder de indruk van de wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen uit eigen beweging uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. We hebben hier in Twente nog geen directe aanleiding, maar de minister wil ons wel een middel in handen geven om bijeenkomsten ook daadwerkelijk te verbieden.

Verboden
Letterlijk staat in de noodverordening over het soort evenement dat verboden is: alle openbare samenkomsten en vermakelijkheden als bedoeld in artikel 174 Gemeentewet waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen, die in gebouwen die openstaan voor publiek plaatsvinden inclusief de daarbij behorende erven alsmede die in de open lucht dan wel de openbare ruimte.
Schelberg: Het gaat dus om openbare bijeenkomsten met meer dan 100 personen die niet door mogen gaan.
Burgemeester Sander Schelberg kondigde vrijdagavond de noodverordening aan. foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.