Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bewuste keuze voor welzijn: bezoek blijft welkom in verpleeghuizen Liberein

453674 Liberein Cees Elzenga

De Enschedese zorgorganisatie Liberein heeft maandagochtend bepaald dat bezoek welkom blijft in haar verpleeghuizen. Liberein zegt zich ervan bewust te zijn dat ze daarmee afwijkt van verpleeghuizen die helemaal op slot gaan. Ze vertrouwt erop dat bezoekers verantwoorde keuzes maken.

Frank Timmers | Tubantia

Enschede. Woordvoerster Ilone Baake zegt dat het een heel bewuste keuze is om bezoek te blijven toelaten ondanks de coronacrisis en ondanks dat steeds meer andere verpleeghuizen de deuren voor bezoek sluiten. Het is juist nu voor bewoners belangrijk dat ze vertrouwde gezichten kunnen zien en steun van familie kunnen ervaren, vindt Liberein.

Welzijn
Daar komt bij dat er bij afwezigheid van bezoek extra personeel en vrijwilligers nodig zouden zijn om het welzijn van de bewoners op peil te houden. Ook dat zou in theorie een extra risico met zich mee kunnen brengen op verspreiding van het virus.

Tenslotte gaat Liberein ervan uit dat bezoekers weloverwogen keuzes maken en niet komen als ze gezondheidsklachten hebben. We vertrouwen op onze bezoekers , zegt Baake. Liberein accepteert maximaal twee bezoekers per bewoner per dag. Daaronder vallen ook professionals zoals een fysiotherapeut.

Dinsdag heeft een regionaal crisisoverleg plaats waarin ook naar bezoekregeling gekeken kan worden. Mogelijk leidt dat tot een nieuwe bezoekregeling. Instellingen willen in principe zoveel mogelijk dezelfde regels hanteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga / hetoog.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.