Coronacrisis

1Twente dagelijks live over impact coronavirus op Enschede

1Twente maakt elke werkdag een live-uitzending over de impact van het coronavirus op het dagelijks leven in Enschede en de rest van Twente. Het visuele radioprogramma wordt tussen 16.00 uur en 17.00 uur uitgezonden op Facebook, Youtube en 1Twente radio. De eerste editie is op dinsdag 17 maart. Presentatie is in handen van Ernesto Bleijenberg en Niels Veurink.

453686 1twente dagelijks live
Redactie | 1Twente

In de uitzending wordt gesproken met hoofdrolspelers vanuit de zorg en de gemeente, maar ook 'de inwoner in quarantaine' komt aan bod. Daarnaast komen er verhalen langs vanuit het onderwijs, de horeca en de vrijetijdssector. Via Facebook hebben Enschedeërs de mogelijkheid om mee te praten en te delen wat hen bezighoudt. Ook kan er live ingebeld worden in de uitzending.
Gasten
In de eerste uitzending praat onder andere Rachel Denneboom, voorzitter van het 4/5 mei comité, over het misschien niet doorgaan van het bevrijdingsfestival. Vervolgens gaat Suleyman Dinc van supermarkt Selam aan de Roomweg praten over de situatie in zijn supermarkt. Ook Onno van Veldhuizen is live te gast in de uitzending. Hij kan ons meer vertellen over de situatie in Enschede. Tot slot zal schrijver Ton Ouwehand een eigen column over het virus en de maatregelen voorlezen.

Andere actualiteiten
Naast corona-gerelateerd nieuws brengt 1Twente ook ander nieuws in de uitzending. Dinsdag 17 maart zijn VVD-gemeenteraadslid Joost Nijhuis en universitair docent Johan de Kruijff te gast. Volgens hen komt Enschede jaarlijks 12 miljoen euro te kort door beleid van het Rijk, daarom is Nijhuis bezig om deze miljoenen terug te halen uit Den Haag. Voorzitter van het 4/5 mei comité Rachel Denneboom vertelt over geplande activiteiten rondom het vieren van 75 jaar vrijheid.

Talkshow 053 afgelast
De politiek-maatschappelijke talkshow 053 komt hiermee de komende weken te vervallen.

Doe mee
Luister, kijk en praat mee. Vanaf dinsdag 17 maart, elke werkdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur via de livestream op:
  • Facebook: https://www.facebook.com/1twenteenschede/
  • Youtube: https://www.youtube.com/user/TVEnschede
  • Radio: https://www.1twente.nl/live of kijk hier voor een overzicht van de FM-frequenties
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.