Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twente Milieu sluit kledingcontainers af: €˜Bewaar oud textiel voorlopig in huis €™

453784 952467

Twente Milieu wordt overspoeld met telefoontjes van Twentenaren met vragen over afvalinzameling. Hoewel er vooralsnog niets aan de reguliere huisvuilroutes is aangepast, ontkomt ook Twente Milieu niet aan maatregelen vanwege het coronavirus.

Wilco Louwes | Tubantia

Aan het einde van de week worden alle 155 textielcontainers verspreid over de gemeenten afgesloten. Dit besluit is voornamelijk uit voorzorg genomen.

Kledingbanken ook dichtKringloopbedrijven kunnen de sortering van oud textiel niet langer garanderen, dus bouw Twente Milieu de inzameling ervan langzaam af. Vanaf volgende week kan de inzamelaar de chauffeurs die de bovenladers besturen bovendien goed gebruiken. Twente Milieu roept inwoners op om textiel thuis te bewaren (dit heeft geen consequenties voor de hygiëne) of zelf naar kringloopbedrijven Het Goed of De Beurs te brengen, zolang deze nog open zijn. Naar een kledingbank brengen zal niet gaan: de vestigingen in Enschede, Rijssen en Oldenzaal zijn voorlopig gesloten.

Twentenaren massaal aan het opruimenNu veel Twentenaren thuis zitten en het ook nog mooi weer is, merkt Twente Milieu dat mensen besluiten om het huis en de tuin te gaan opruimen. Honderden telefoontjes over de openingstijden van de afvalbrengpunten , zegt een woordvoerster. De afvalbrengpunten zijn vooralsnog gewoon geopend.

Vanwege het opsplitsen van de klantenservice zijn de telefonische wachttijden op dit langer dan gewoonlijk. Twente Milieu heeft een website in het leven geroepen rond coronamaatregelen en veelgestelde vragen over de afvalinzameling. En praktische informatie: mondkapjes, papieren zakdoekjes en latex handschoenen moeten na gebruik bij het restafval worden gegooid.

Ook in uiterste scenario gaat afvalinzameling doorVuilnismannen vormen een van de vitale beroepen ten tijde van de coronacrisis. De reguliere inzameling van huis-, tuin- en keukenafval blijft daarom voorlopig zoals deze in de afvalkalender staat. Wel heeft Twente Milieu verschillende scenario's uitgewerkt om diensten te kunnen blijven leveren. Zelfs als 30 procent van het personeel ziek thuis zou komen te zitten, blijft er een vorm van afvalinzameling bestaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.