Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bevrijding vieren? Ja, maar op een ander tijdstip

453888 DSCF1340

De bevrijdingsactiviteiten op 1 april, de dag dat Enschede 75 jaar geleden werd bevrijd, gaan niet door. Dat meldde Rachel Denneboom, voorzitter van het 4/5 mei Comité, in de live-uitzending in het kader van het Coronavirus van 1Twente.

Redactie | 1Twente

De beoogde Bevrijdingstoer van RTV Oost en de provincie Overijssel die op 1 april in Enschede zou beginnen, is afgelast. Ook de verdere programmering van het 4/5 mei Comité valt in het water. Hoe sneu is dat. Er waren zoveel vrijwilligers mee bezig, maar het is zoals het is , aldus voorzitter Denneboom.

Doorschuiven
Zij hoopt dat activiteiten die gepland waren voor 1 april doorgeschoven kunnen worden naar 5 mei. Of wellicht later. Maar ik denk even niet verder dan 5 mei. Ik zou het mooi vinden als we het arrangement dat onze stadsbeiaardier voor 1 april had geschreven en dat ze op het carillon van de Grote Kerk uit had willen voeren door kunnen schuiven naar die datum.

Vrijheidsfeest
Denneboom zit niet bij de pakken neer. Ik vind dat we de bevrijding moeten vieren. Of dat op de datum gebeurt die we hadden vastgesteld, is maar de vraag. Aan de andere kant als we de strijd tegen het virus gewonnen hebben, wil iedereen een feestje vooral als het te maken heeft de vrijheid.
Bekijk de hele uitzending hier terug
Foto Henk ten Harkel
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.