Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Henk van Gelderen benoemd tot ereburger van Enschede

453897 694 4

Enschede is een ereburger rijker. Henk van Gelderen (98), voormalig directeur van de NV Stomerij De Nijverheid in Enschede kreeg dinsdagavond uit handen van burgemeester Onno van Veldhuizen de oorkonde die hoort bij het ereburgerschap van Enschede.

Redactie | 1Twente

Hij krijgt het eerbewijs van zijn gemeente als blijk van waardering voor zijn persoonlijke verdiensten, vaak in stilte, voor het algemeen belang en voor de cultuur in het bijzonder in Enschede.

Het leven van Henk van Gelderen, dat bijna een eeuw omspant, is op buitengewone manier met de stad verbonden. De vele persoonlijke dieptepunten in zijn leven lopen parallel met de donkerste momenten van onze stad. Hij heeft zich, stelt de gemeente, in de oorlog en ten tijde van de neergang van de textielindustrie, een buitengewoon goed en dapper mens betoond. Hij bleef zich, zowel in het openbaar als op de achtergrond, op talloze plekken voor Enschede en haar burgers inzetten. Enschede mag heel trots zijn op zo n mens die veel van wat hij voor de stad heeft gedaan in stilte deed en daarmee de grootste erkenning verdient in de vorm van het Ereburgerschap van de gemeente Enschede , stelde burgemeester Onno van Veldhuizen.

Door de recente landelijke maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is in overleg met Henk van Gelderen, besloten de toekenning van het Ereburgerschap in besloten kring te laten plaatsvinden.

© 1Twente, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.