Hengelo
Sport

Wereldrecordhouder Armand Duplantis naar FBK Games

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand ‘Mondo’ Duplantis zal op zondag 6 juni deelnemen aan de FBK Games in Hengelo. De Zweeds-Amerikaanse hoogvlieger is de beste aller tijden op zijn discipline met wereldrecords van 6,15 meter in de buitenlucht en 6,18 meter indoor.

Duplantis fbk games Sophie Odelberg Red Bull Content Pool
Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand ‘Mondo’ Duplantis doet in juni mee aan de FBK Games in Hengelo. © Sophie Odelberg / Red Bull content Pool

Superlatieven

Het verhaal achter de 21-jarige topatleet is er een van superlatieven. Op vijftienjarige leeftijd werd hij al wereldjuniorenkampioen bij de atleten tot achttien jaar. Op zeventienjarige leeftijd nam hij deel aan de WK in Londen. Zijn beste jaarprestatie was toen 5,90 meter. In 2018 vloog hij voor het eerst over de barrière van 6,00 meter. Hij deed dat tijdens de EK in Berlijn met 6,05 meter, ook nog goed voor een wereldjuniorenrecord. Vorig jaar verbrak hij zowel indoor als outdoor de wereldrecords. Een blik op zijn vorige maand afgeronde indoorseizoen is indrukwekkend: in zijn vier wedstrijden sprong hij altijd boven de zes meter, variërend van 6,01 tot 6,10 meter.

icon_main_quote_red_glyph

“Beter dan hem bestaat simpelweg niet. Het is echt geweldig dat de beste atleet van dit moment naar Hengelo komt.”

Ellen van Langen, meeting director FBK Games

FBK-record?

De kans is dan ook aanzienlijk dat het FBK-record van 5,91 meter uit 2019 van tweevoudig wereldkampioen Sam Kendricks met de komst van Duplantis verbroken wordt. Mocht hij ook in Hengelo over zes meter vliegen, dan is hij de eerste die dat op Nederlandse bodem realiseert.

Met of zonder publiek?

Meeting director Ellen van Langen is erg blij met de komst van Duplantis naar Hengelo. “Beter dan hem bestaat simpelweg niet. Het is echt geweldig dat de beste atleet van dit moment naar Hengelo komt.” Van Langen benadrukt dat alles zal worden geprobeerd om er live publiek bij te hebben. “Dit is een kwestie van afwachten wat er tegen die tijd kan.”

icon_main_info_white_glyph

Enige in Nederland

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van elf wedstrijden in tien landen. Alle informatie over de FBK Games vind je op www.fbkgames.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.