Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Oproep MST: €˜Mondkapjes over? Lever ze bij ons in €™

454052 epidemic 4888797 1920

Wie heeft er nog mondkapjes en kan die missen? Lever ze dan bij ons in zodat we ons werk beschermd kunnen blijven uitvoeren .

Anja Kruise | Tubantia

Het tekort aan mondneusmaskers is zo groot, dat het Medisch Spectrum in Enschede iedereen die deze artikelen nog in huis heeft en niet gebruikt, vraagt om die te doneren. Het liefst in de originele verpakking, zodat goed te zien is welk type kapje het is.

Ook andere beschermmiddelen welkom
Niet alleen mondkapjes, ook alle andere persoonlijke beschermmiddelen zijn welkom. De spullen kunnen tijdens de openingsuren bij de receptie van het ziekenhuis worden afgegeven.

Het MST kreeg gisteren eerder op de dag hulp van de Universiteit Twente. Die bood ruim 25 verhuisdozen aan vol met mondkapjes, handschoenen, veiligheidspakken en brillen en een ontsmettingsmiddel.

Spontane inzameling

De hulpmiddelen waren spontaan door medewerkers van de universiteit ingezameld na berichten over het tekort aan mondkapjes. We leveren het af bij het MST, waar de acute zorg voor regio Twente wordt gecoördineerd en gaan er vanuit dat zij het verdelen over de plekken waar de nood het hoogst is , aldus directielid Remke Burie van het TechMed Centre op de UT.

De meeste beschermmiddelen zijn afkomstig van het TechMed Centre, waar onder meer de opleiding Technische Geneeskunde is gevestigd, en uit laboratoria van de universiteit. In geval van nood heeft de UT voor het ziekenhuis ook nog twee beademingsmaskers en randapparatuur voorhanden, waarmee studenten normaliter praktijksituaties oefenen.

Schenking van bouwbedrijf

Ook uit een andere hoek werd het MST beschermende spullen aangeboden. Bouwbedrijf Ter Steege Groep uit Rijssen schonk zowel MST als zorgorganisatie Liberein 120 mondneusmaskers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.