Hengelo
Politiek

Voorzitter SP Hengelo eert overleden oprichter Jan Heerdink

Voorzitter van de SP Hengelo Vincent Mulder sprak de zondag overleden Jan Heerdink vorige week nog. "In het hospice was dat, waar hij dit weekend is overleden. Door de gesprekken die hij in het hospice met de mensen voerde, was hij ook daar nog met de wereld verbonden." Mulder sprak maandag over de oprichter van de SP Hengelo in 1Twente Vandaag.

'Echte arbeider'

"Jan was een halve eeuw lang de grote motor achter het machientje van de SP in Hengelo. Dat kun je rustig stellen. Hij werkte zijn hele leven voor Hengelose bedrijven als Hollandse Signaalapparaten (wat nu Thales is, red.), Stork en de laatste jaren voor Morssinkhof Beton. Hij was een echte arbeider, geïnteresseerd in techniek en ook in de natuur. Maar bovenal in mensen. Hij toonde altijd interesse in wat mensen beweegt. Tot het laatst toe in het hospice."

'Hij werd nooit cynisch'

"Jan bezorgde bij onze honderden leden in Hengelo steevast het maandelijkse ledenblad De Tribune. Dat gooide hij niet ongezien in de brievenbus, nee, als het even kon dan knoopte hij een praatje aan met het SP-lid dat daar woonde. Hij was een verbinder. Hoewel de wereld de laatste jaren misschien minder sociaal en socialistisch is geworden, bleef Jan een rasoptimist. Hij werd nooit cynisch of somber. Hij zei altijd: vroeg of laat gaan we winnen."

icon_main_info_white_glyph

Afscheid nemen

Zondag 18 april overleed Jan Heerdink na een jarenlang ziekbed aan longkanker. Woensdag om 19.00 uur wordt hij herdacht in Crematorium Twente aan de Hosbekkeweg 2 in Borne. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden via tel. 074-2421042 / mail: hengelo@sp.nl

Vincent Mulder Ernst Bergboer 2
Vincent Mulder: "Jan bezorgde bij onze honderden leden in Hengelo steevast het maandelijkse ledenblad De Tribune. Dat gooide hij niet ongezien in de brievenbus, nee, als het even kon dan knoopte hij een praatje aan met het SP-lid dat daar woonde." © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.