Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Raadslid Enschede beschuldigd van €˜woekerprakijken €™ met handgel

454077 842124

Het ging woensdagavond als een lopend vuurtje op Twitter. DENK-raadslid Enes Sariakçe, die via Facebook desinfecterende handgel te koop aanbiedt voor 9 euro.

Gerben Kuitert | Tubantia
Normaliter kost zo n flesje 2,95 euro, zo maakte een andere Twitteraar meteen duidelijk. De kritiek was niet mals. Pure oplichting en echt slecht waren de kwalificaties. Raadslid Erwin Versteeg zorgde via een retweet meteen voor verdere verspreiding.

Geschrokken
Enes Sariakçe zegt geschrokken te zijn van de reacties. Ik heb zelf helemaal geen webshop, maar had het bericht gedeeld op verzoek van een vriend die in dat soort producten handelt. Van prijzen weet ik niks. Sariakçe kreeg op Facebook meteen al de wind van voren. Toen in me realiseerde dat het niet goed was, heb ik het bericht meteen weer verwijderd. Het heeft er nog geen tien minuten opgestaan.

Contact met VWS
Sariakçe zegt zijn in handgel handelende vriend voor wie hij het bericht deelde op Facebook te hebben geadviseerd contact op te nemen met het ministerie van VWS. Hij handelt ook in mondkapjes, en dergelijke. Misschien dat hij zijn spullen daar kan verkopen. In tijden van nood hebben we elkaar juist hard nodig.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.