Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het gaat hard in het verpleeghuis in Enschede: vier besmettingen

454188 liberein

Het coronavirus in het verpleeghuis Ariënshuis in Enschede heeft meer bewoners besmet. Nieuwe beperkende maatregelen zijn nodig om het in te dammen. Ze treffen ook de mensen die in het woonzorgcentrum wonen.

Frank Timmers | Tubantia

Het aantal besmette mensen is opgelopen van één naar vier. Ze wonen in het verpleeggedeelte van het Ariënshuis. Daarnaast is ook het aantal mensen dat verdacht wordt het virus onder de leden te hebben toegenomen. Een deel van hen woont in het woonzorgcentrum. Een precies aantal kan de organisatie niet noemen.

Beperkingen

Voor zorginstelling Liberein waaronder het Ariënshuis valt is het een reden om verdergaande beperkingen aan de bewoners op te leggen. Vanaf deze donderdag gaan alle centrale en gezamenlijke ruimtes op slot. Via die ruimtes hadden mensen van beide afdelingen met elkaar contact.

Woordvoerster Ilone Baake zegt dat de organisatie de ontwikkelingen als heftig ervaart. Het gaat wel hard , zegt ze. We moeten het virus zien in te dammen en dat kan alleen door verder te isoleren . Eerder deze week kondigde Ariënshuis een bezoekverbod af nadat de eerste bewoner positief was getest.

Tegen de eenzaamheid
Liberein neemt maatregelen om voor bewoners het contact met familie mogelijk te maken. Op alle locaties van de organisaties komen iPads waardoor bewoners kunnen beeldbellen, via Skype, Facetime of Whatsapp. Baake zegt dat gezocht is naar zo eenvoudig mogelijke systemen waar haast wel iedereen mee overweg moet kunnen.

Hartverwarmend zijn volgens haar de initiatieven van particulieren en bedrijven om het verdriet en de angst even weg te nemen. Zo is een meisje bezig brownies te bakken voor een van de vestigingen van Liberein en willen artiesten buiten muziek ten gehore gaan brengen die bewoners van achter hun ramen kunnen beluisteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frank Timmers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.