Hengeloos Peil
1Twente

Hengeloos Peil viert de vrijheid in al haar facetten

Met enige creativiteit zou je het thema 'vrijheid' als rode draad kunnen zien in de aanstaande editie van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo. Te gast zijn dit keer bevrijder Henry Porter, burgemeester Sander Schelberg, ziekenhuisbestuurder Hilde Dijstelbloem, huisarts Maarten Jansen en Waarbeekdirecteur Kevin Moespot.

Vroeger en nu

Allemaal hebben ze iets met het thema 'vrijheid'. Waarbij we met de een iets meer naar het verleden en met de ander iets meer naar het nu en de toekomst zullen kijken.

Kijk live mee via de stream: dinsdag 20 april om 19:00 uur.

Henry Porter

We trappen af met Henry Porter. De 95-jarige in Engeland geboren Hengeloër was er in april 1945 bij toen Hengelo bevrijd werd. Mede dankzij hem zijn we 76 jaar later nog altijd vrij. Hij zit naast burgemeester Sander Schelberg, een vurig ambassadeur van het blijven vieren van de vrijheid en het herdenken van de oorlog. Hij vraagt Hengelose kinderen mee te denken over hoe we 4 en 5 mei in de toekomst het beste kunnen vieren.

Hengeloos Peil maart 2021
De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. © 1Twente

Hilde Dijstelbloem en Maarten Jansen

Het tweede blok is gevuld met Hilde Dijstelbloem, bestuursvoorzitter van ziekenhuis ZGT, en huisarts Maarten Jansen, bestuurslid van de Hengelose Huisartsen Vereniging. Met hen kijken we uit naar 'coronabevrijdingsdag', ofwel: wanneer kunnen het normale leven weer oppakken? Hoe verloopt de derde golf in het Hengelose ziekenhuis en tegen welke problemen lopen de huisartsen aan bij het vaccineren? Met Dijstelbloem zal uiteraard ook het feit dat ZGT nu lid is van de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen aan bod komen. Voor wie is dat goed nieuws? Voor het ziekenhuis zelf of voor de zorg in de hele regio?

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is dinsdag 20 april live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 23 april is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Waarbeek

Laatste gast is Kevin Moespot, directeur van De Waarbeek, met bijna honderd jaar het oudste pretpark van Nederland. Hij kan niet wachten tot hij weer open mag. Normaliter is dat begin april, nu wordt naar 1 juni gekeken als mogelijke startdatum.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.