Corona in Twente

Corona-expo over een plaag van een jaar

Het tijdperk van corona levert allerlei nieuwe beelden op. Mondkapjes op straat. Lege straten en pleinen. Tiewraps om de kettinkjes van winkelwagens. Plastic platen in winkels en bussen. De werkelijkheid is in tal van opzichten ingrijpend anders dan ‘ie was. Vandaag opende op de Universiteit Twente een tentoonstelling van onder meer Enschedese kunstenaars die hun kijk op die nieuwe wereld geven

Aanleiding voor de tentoonstelling was een serie tekeningen van de Enschedese kunstenares Judith Schepers, bedoeld voor een onderzoek van de UT naar morele vraagstukken rond de coronamaatregelen. Die tekeningen werden voorgelegd aan proefpersonen met de vraag hoe zij met zo’n vraagstuk om zouden gaan.

Judith schepers
Morele dilemma's rond coronamaatregelen bij begrafenissen © Judith Schepers

Online

Curator van de expositie - Our Plague Year - is Tessa Lieffering. De tentoonstelling is vooralsnog alleen online te zien. In die virtuele opzet worden de expositie zelf, ander werk van de deelnemende kunstenaars en het onderzoek van de UT aan elkaar gelinkt.

Je vindt de expo op de site van de Vrijhof, het cultuurcentrum van de UT. Mochten de deuren weer open kunnen, dan is de expositie ook in real life te bezoeken.

Tessa Lieffering Ernst Bergboer
Tessa Lieffering, curator van de expositie 'Our Plague Year' op de UT © Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.