Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | In memoriam: Fred van de Ven

455032 fred van de ven zw

Hij was de eerste stadsdichter van Hengelo, lid van Quasimodo, de begeleidingsband van Willem Wilmink, technicus bij Concordia en vooral heel lief. Dat laatste was de toevoeging van troubadour Bertje Kuipers, eveneens ex-Quasimodo, bij de uitzending van 1Twente Vandaag waarin multitalent Van de Ven werd herdacht. Afgelopen dinsdag overleed hij aan de gevolgen van corona.

Ernst Bergboer | 1Twente

Van de Ven (70) was al geruime tijd ziek. Het coronavirus was hem uiteindelijk te veel. Hij overleed in het ziekenhuis van Almelo. Vrienden uit de theater- en muziekwereld rouwen in stilte over hem. Henk van de Wetering, die jarenlang met Van de Ven in de band Triooo zat, haalt herinneringen aan hem op in een video die 1Twente maakte. Vanmiddag werd die video uitgezonden bij 1Twente Vandaag. Hij wil, als de coronacrisis is bezworen, een groot festival ter ere van Van de Ven organiseren in Hengelo.

Ook Kuipers, de columnist van de dag, vertelde van zijn band en ervaringen met Van de Ven.

Kijk hieronder de reportage met Van de Wetering en het gesprek met Kuipers terug. 1Twente Vandaag bericht dagelijks tussen 4 en 5 live over Enschede en Twente onder corona. Het visual-radioprogramma is te volgend via onze site, Facebook en op YouTube. Alle afleveringen zijn terug te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.