Hengelo
Politiek

GroenLinks: te weinig aandacht voor fietsers in plan Deldenerstraat

De Hengelose gemeenteraad stemde woensdag in met het beschikbaar stellen van ruim 4 miljoen euro voor de afsluitende werkzaamheden aan de Deldenerstraat. Alleen de tweekoppige fractie van GroenLinks stemde tegen, maar níet omdat de partij tegen het beschikbaar stellen van het geld zou zijn. Het is voor hen een principekwestie.

Mitchamplein
Het Mitchamplein vormt een voor fietsers lastig te nemen barrière. © Google Streetview

'Niet geluisterd naar Fietsersbond'

Jan Evers en Elske Mooijman vinden dat er niet of in elk geval te weinig over de inhoud is gesproken. Zij vinden dat er te weinig is gedaan met de bezwaren van de bijvoorbeeld de Fietsersbond, die pleit voor een betere inpassing van de fietssnelweg F35 in het plan. Het plan behelst het deel van de Deldenerstraat van de Tuindorpstraat tot de Langestraat, inclusief het Mitchamplein en een stukje Marskant.

Evers begon de vergadering zelfs met het verzoek om de stemming als punt van de agenda te verwijderen: "Ik weet dat we als raad alleen een kredietbevoegdheid hebben, maar als het op stemming aan moet komen, zullen we tegen stemmen op inhoudelijke gronden. Daarom zou ik er graag eerst inhoudelijk over willen discussiëren. Of in de raad of in een politieke markt."

Elf raadsleden zijn het eens met Evers en zien het agendapunt graag geschrapt. Da's natuurlijk nog te weinig, om het daadwerkelijk van de agenda te krijgen, maar als het agendapunt een paar uur later aan bod komt, blijkt die tegenstand geslonken tot alleen de GroenLinks-fractie. En daarmee zullen de werkzaamheden volgende maand gewoon beginnen.

icon_main_info_white_glyph

Evers bij 1Twente Vandaag

Jan Evers is vrijdag te gast bij 1Twente Vandaag om over dit onderwerp te praten. Tussen 16 en 17 uur te beluisteren bij 1Twente Hengelo en te zien via 1Twente.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.