Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedeër ontwikkelt pubquiz-app: toch gezellig samen een biertje doen

455281 780347

De wekelijkse pubquiz bij eetcafé Bij Flip kan door de coronacrisis niet doorgaan. Voor de vele fans is nu een app ontwikkeld om thuis met elkaar te quizzen en samen een biertje te doen.

Wouke Gerritsma | Tubantia

Zaterdag en de week daarvoor was de wekelijkse pubquiz van de Enschedese quizaanbieder Let s Quiz al via een livestream te spelen. Vorige week deden daar nog 850 mensen aan mee. Zaterdagavond liep dat aantal op tot ruim 1500, in heel Nederland.

Vanaf volgende week is er ook een speciaal gebouwde app.

Fanatiek deelnemerDe app is ontwikkeld door de Enschedese Martin Leppen, softwareontwikkelaar bij CAPE Groep. Hij is zelf een fanatiek deelnemer aan Let's Quiz sinds 2006 in een team met familie en vrienden.

Twintig uur stak hij in het bouwen van de app. Een app geeft mogelijkheden om de quiz meer op een echte quiz te laten lijken. Vorige week zondag ging ik meteen aan de slag. In twee uur lag er een eerste versie. Daarna ging het om functionaliteit en het mooier maken van de app.

Testers wilden interactie Deelnemers gaven input over waaraan de app moet voldoen. Wat zij belangrijk vonden? Interactie met elkaar en het kunnen bijhouden van de eigen gekozen antwoorden en het controleren van die van andere teams.

Zaterdagavond werd de app door tien teams getest. Die test verliep goed , vertelt Leppen de ochtend er na. Er is nog wel een aantal zaken dat moet worden aangepast. Zo willen de deelnemers tussentijds antwoorden kunnen opslaan en er komt een uitslagenpagina.

Bij Eetcafé Bij Flip doen elke maandagavond normaal gesproken zo n 30 à 35 teams mee. In april viert Let s Quiz haar 12,5 jarig bestaan, veel deelnemers zijn er al vanaf het begin bij.
Niet voor de prijs, maar de eerVanuit heel Nederland doen teams van vrienden, familie of collega s mee. Niet voor een prijs, maar voor de eer en vooral het plezier. En zolang de horeca dicht blijft door de coronacrisis, blijft de quiz online plaatsvinden.

Vanaf aanstaande zaterdag is de app voor iedereen gratis te gebruiken. De quiz begint om 21:00 uur via fb.com/letsquizNL.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.