Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede wil dolgraag organisatie van Roze Zaterdag

Gay 1453594 1920
Enschede wil Roze Zaterdag in 2023 organiseren en respect kweken voor de regenbooggemeenschap.
Beeld: Naeimasgary, Pixabay

Enschede wil de Roze Zaterdag 2023 dolgraag organiseren. De stad heeft samen met Enschede Promotie een bidbook samengesteld om de eerste en oudste Pride van Nederland naar Enschede te halen. Enschede hield het evenement al twee keer. De eerste keer in 1987 en de tweede in 2004. Het thema van de Pride: Liefs uit Enschede.

Pride

Een Pride is een evenement waar wordt gevierd wie je kan zijn, wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt. En dat is precies waarom de stad weer wil tekenen voor de organisatie. “Een Roze Zaterdag is een prachtig podium om meer respect te kweken voor de regenbooggemeenschap”, zegt initiatiefnemer Sander Aalbertsen.

Samen met andere steden

De stad hoeft het niet alleen te doen. Enschede wil samen met Hengelo, Oldenzaal en partnerstad Münster zorgen voor een groot bestuurlijk draagvlak. Ook de provincie wordt betrokken.

Elk jaar komen zo’n 20.000 tot 40.000 bezoekers naar het evenement. Wethouder Arjan Kampman: “We laten zien dat iedereen welkom is, ongeacht aard, geloof of achtergrond. De brede steun in de regio is fantastisch.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.