Meer over armoede in Enschede

Humanitas steekt armen en eenzamen hart onder de riem

Welzijnsorganisatie Humanitas gaat 1.500 verrassingspakketten uitdelen aan mensen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld financiële problemen of eenzaamheid. Met de pakketten willen de vrijwilligers deze mensen een hart onder de riem te steken. De boxen worden gesponsord door regionale bedrijven.

Droombox humanitas
Vrijwilligers van Humanitas stelden de pakketten samen. © Humanitas Twente

Droompakket

De droompakketten zijn bedoeld voor mensen die extra hard worden getroffen door de gevolgen van de pandemie. Het zijn mensen die bij Humanitas bekend zijn via het netwerk van vrijwilligers dat voor de welzijnstelling werkt. Humanitas benadrukt dat corona het voor veel mensen, die in problemen verkeren nog moeilijker maakt: "Er zijn veel kinderen, volwassenen, en gezinnen in Twente die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld financiële problemen of eenzaamheid. Mensen die minder kansen hebben dan een ander en die het ook ná versoepeling van de coronaregels nog moeilijk zullen hebben", zegt een woordvoerder.

Wandelroutes en spelletjes

De pakketten worden deze week uitgedeeld door 650 vrijwilligers van Humanitas Twente. In de boxen zitten allerlei spullen om te ontspannen, zoals een cupcakepakket, een boek met wandelroutes en spelletjes. De boxen zijn gesponsord door regionale bedrijven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.