Verkeer
Stuur appje
Zoek

Raadslid wil verslaafden niet bij hospice, maar alternatief is nóg dichterbij

Tactus borsthuis deldenerstraat 2
De beoogde locatie voor een 24-uurs opvang van Tactus
Beeld: Google Streetview

VVD-raadslid Cynthia van der Zweth stelde woensdagavond vragen over de beoogde locatie voor een 24-uurs opvang van Tactus op het Gezondheidspark. Dit naar aanleiding van de berichtgeving hierover door 1Twente. Het raadslid wilde weten of wethouder Van Wakeren zich ervan bewust is dat deze plek pal tegenover een hospice is. Tot haar verrassing bleek Van Wakeren bijzonder goed op de hoogte.

Hospice

Van Wakeren: “In verpleeghuis Het Hof is inderdaad een hospice gevestigd. Die bevindt zich echter niet in een vleugel die uitkijkt op de locatie waar Tactus en grondeigenaar Welbions van plan zijn een opvang voor verslaafden te realiseren, maar juist aan de zuidwestzijde.”

Ruud rutten tactus
Lees ook
Tactus: 'We zijn er niet om problemen te veroorzaken, maar om ze op te lossen'

Alternatieve plek

En dat was nou net niet hetgeen Van der Zwet wilde horen. Zij vroeg in de raadsvergadering namelijk of er ook gekeken was naar ándere mogelijke plekken op het Gezondheidspark. De enige voor de hand liggende andere plek is aan de H. Hartstralaan; dat gaf Van Wakeren aan in de vergadering. En pal aan díe weg ligt de vleugel van Het Hof waar zich de hospice bevindt. De wethouder was juist afgelopen maandag in Het Hof geweest om te praten met medewerkers over de plannen van Tactus.

Onrust

Overigens ligt er nog geen concreet plan bij de gemeente, laat Van Wakeren weten: “Ik heb Tactus en Welbions onlangs wel gevraagd de omwonenden te informeren, nadat er de onrust was ontstaan onder bewoners van onder meer de Deldenerstraat en de Boerhaavelaan. Dat heeft Tactus vervolgens gedaan. We wachten nu het plan af dat de betrokken partijen gaan indienen en dan pas start de formele procedure.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.