Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Bevrijdingstoespraak burgemeester Onno van Veldhuizen: "Laten we doorgaan elkaar te helpen waar dat kan"

455567 DSCF1469

Vandaag, 1 april, vieren we de bevrijding van Enschede. Precies 75 jaar geleden verzamelden de Canadezen en Engelsen zich in Eibergen, nadat ze eind maart langs de oude Twenteroute waren opgetrokken: van Lichtenvoorde, naar Groenlo en Eibergen. Reden genoeg voor burgemeester Onno van Veldhuizen om een toespraak op te nemen in de studio van 1Twente.

Redactie | 1Twente

Op 1 april begon de aanval vanuit Eibergen op Enschede en Oldenzaal. Om zes uur s morgens zetten de tanks zich in beweging. Van Veldhuizen heeft het over "vijf donkere jaren waarin 1207 inwoners van Enschede het leven lieten".

Maar Van Veldhuizen heeft het ook over de impact van het coronavirus. Scholen zijn gesloten, winkels, cafés, restaurants, schouwburgen en bioscopen zitten dicht. Een ongekende crisis. De geschiedenis heeft geleerd dat we in Enschede na iedere moeilijke periode met z n allen ook weer opstaan , aldus Van Veldhuizen. Laten we doorgaan elkaar te helpen waar dat kan en hopen dat we snel terugkeren naar het normale leven van alle dag.

© 1Twente, foto: Henk ten Harkel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.