Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie aanhoudingen bij grootschalige controle in Hengelo

11652 politie
Eén persoon moest nog 316 dagen zitten en twee anderen werden aangehouden voor rijden onder invloed.
Beeld: 1Twente

De politie heeft samen met enkele andere instanties een grootschalige controle gehouden in en rondom Hengelo. Er zijn drie mensen aangehouden. Eén persoon moest nog 316 dagen zitten en twee anderen werden aangehouden voor rijden onder invloed.

Misdrijven met grote impact

Het doel van de controle was het tegengaan van zogenaamde 'high-impact' delicten. Dit zijn misdrijven die grote impact hebben op de slachtoffers. Denk aan overvallen, inbraken en autodiefstal. Naast de politie werkten douanebeambten en de boa's van Twickel mee aan de controle. Er werd onder andere gebruikgemaakt van een zogenaamd ANPR-systeem, een camera die nummerplaten automatisch scant.

Drie aanhoudingen

Eén persoon is aangehouden, omdat hij nog een bedrag had openstaan van ruim zestigduizend euro. Dit bedrag kon de veroordeelde niet betalen en daarom moet hij 316 dagen brommen. Ook zijn er twee personen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Er werd ook een reguliere verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 46 bekeuringen uitgedeeld.

Eind vorige maand werd er ook al een grootschalige controle gehouden in Hengelo. Toen werd er een voortvluchtige aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.