Twente
Sport
Voetbal
FC Twente
Video

De doelpuntenteller bij FC Twente blijft steken

FC Twente scoort in de tweede seizoenshelft tot dusver aanzienlijk minder dan in de eerste helft van het seizoen. In de veertien competitiewedstrijden voor de winterstop werd 26 keer gescoord. In de vijftien wedstrijden die tot nu toe na de break werden gespeeld, blijft de teller vooralsnog steken op 16 doelpunten.

Veel praten

Queensy Menig weet dat het zo is, maar wil er ook niet te erg in blijven hangen. Als het aan hem ligt wordt er snel weer 'gewoon' gewonnen en gescoord. Om die woorden ook om te zetten in daden, kijken de aanvallers geregeld beelden terug met leden van de technische staf. Daarin worden wedstrijdmomenten bekeken waarin spelers anders hadden moeten handelen voor een beter resultaat.

Ook praten de aanvallers onderling veel om elkaar te helpen. Toen Danilo dit jaar een paar weken het net niet wist te vinden, gaf trainer Ron Jans ook al aan dat de spelers voorin geregeld het gesprek met elkaar aangaan. Menig onderschrijft dit. Tegen Danilo werd gezegd dat de goals vanzelf weer zouden komen. En Luciano Narsingh, die later aansloot, werd goed op weg geholpen door zijn collega-aanvallers. "We wilden het hem zo makkelijk mogelijk maken door te vertellen hoe onze speelwijze is en hoe wij druk zetten." Sowieso wordt er nog vaak gesproken over het druk zetten dat in de eerste helft van het seizoen zo goed ging.

Queensy Menig Emiel Muijderman
© Emiel Muijderman

Cerny

Als één van de redenen voor het lagere doelpuntentotaal na de winterstop, noemt Menig het wegvallen van Vaclav Cerny. De huurling van FC Utrecht was voor zijn zware blessure een bepalende speler voorin met zes assists en zes doelpunten op zijn naam. "Hij had een groot aandeel en dat heeft natuurlijk ook impact gehad. Maar dat wil ik niet te lang als excuus gebruiken."

Menig kijkt ook naar zichzelf en noemt daarbij een aantal punten waar hij nog aan wil werken. Zo moet zijn linkerbeen nog beter en wil hij meer assists op zijn naam. "Maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. Soms geef je een goede pass en wordt het niet afgemaakt." Meer scoren staat ook nog op zijn lijstje: "Ik wil nog wel een kopgoaltje maken dit seizoen."

icon_main_quote_red_glyph

"Ik wil nog wel een kopgoaltje maken dit seizoen."

Queensy Menig

Nieuw contract

Menig is bezig aan zijn tweede seizoen in Enschede. Hij werd vorig jaar na het sluiten van de transfermarkt nog binnengehaald, nadat zijn contract bij Nantes was ontbonden. Hij tekende een contract voor twee jaar, mét een optie voor nog een seizoen. Die optie heeft FC Twente inmiddels gelicht, wat betekent dat Menig in ieder geval nog een jaar blijft.

Maar er zijn plannen om nog langer met elkaar door te gaan. "Er is nog niks concreet op tafel gekomen, maar als er een aanbod komt ga ik er zeker over nadenken. FC Twente heeft veel voor me betekent."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.