Enschede

Omdat niet alle helden een cape dragen

âBedankt, jullie doen fantastisch werk.â Samen staan we sterk. Billboards in de stad, op de plekken waar anders evenementen worden aangekondigd, wijzen naar een nieuwe campagne van Enschede Promotie: een website en een eerbetoon aan alle mensen van goede wil die zich inzetten om de stad door een crisis te slepen.

455751 HKEB7194
Ernst Bergboer | 1Twente

In bushokjes en op andere plaatsen worden geen evenementen aangekondigd, maar hangen sinds maandag steunbetuigingen aan al die duizenden Enschedeërs die zich inzetten voor de stad. âVoor alle mensen van goede wilâ, zoals burgemeester Onno van Veldhuizen het vorige week vrijdag in de uitzending van 1Twente Vandaag noemde.
Samen sterkDe postercampagne is een initiatief van Enschede Promotie, de nieuwerwetse variant van de VVV, die normaliter de uit-agenda vult, evenementen aankondigt, plaatselijke ondernemers en horeca voor het voetlicht plaatst, met als doel mensen naar de (binnen)stad te lokken. In coronatijd is dat een slecht idee, maar de stadspromotors staan niet bepaald stil. Zij lanceerden niet alleen deze campagne om helpers en doeners een hart onder de riem te steken, ze startten eerder ook een digitaal platform voor allerlei corona-initiatieven in de stad: www.enschedesamensterk.nl.

Beeld: Ernst Bergboer | 1Twente