Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Onno van Veldhuizen: €œDe resetknop van de samenleving snel vinden €

455771 HKEB7200

De coronacrisis levert geen enorme verrassingen meer op, in die zin is hij onder controle. Die constatering deed Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede en voorzitter van de veiligheidsregio Twente, vanmiddag in 1Twente Vandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

Nu de allereerste schermutselingen met corona achter de rug zijn en we erin lijken te slagen de ontwikkeling van de pandemie een stap voor te blijven, ontstaat de ruimte om alvast een beetje vooruit te kijken.

Wat er gebeurt is nog steeds heel ernstig , stelde Van Veldhuizen nog maar even. Maar Kennispunt - het Twentse CBS - is, zo liet hij weten, al de eerste scenario s aan het beschrijven voor hoe de regio er bij ligt na de crisis. Welke beroepen krijgen de hardste klappen? Wat moet er gebeuren om de economie er weer bovenop te helpen, straks?

We weten een ding zeker over de wereld na corona , zei Van Veldhuizen, we zijn fors armer geworden. Er is een flinke groep mensen die geen werk meer hebben en of dat voor kortere of langere tijd zal zijn, is ook weer een vraag. We zullen de resetknop van de samenleving in Twente snel moeten vinden.

Het hele interview met Onno van Veldhuizen vind je hieronder. De afleveringen van 1Twente Vandaag staan in zijn geheel op onze website en op ons YouTube kanaal.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.