Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Eindelijk! €˜Groene €™ Oldenzaalsestraat in Enschede morgen weer open

De Oldenzaalsestraat in Enschede is na een complete metamorfose vanaf vrijdag 17.00 uur weer open voor het doorgaande verkeer. Ruim een jaar is er gewerkt aan de volledige herinrichting van de straat. De belangrijkste klus was het aanleggen van een immense waterberging.

Aileen Slot | Tubantia

Het laatste afgesloten stuk weg, bij de spoorwegovergang in de binnenstad, gaat weer open. Dat betekent dat het verkeer na een jaar vol opbrekingen weer kan doorrijden.

Wateroverlast

De Oldenzaalsestraat en omgeving, die regelmatig onder water stond, is inmiddels bestand tegen hevige regenbuien. De gigantische waterberging en wadi s langs de weg kunnen 7 miljoen liter water bergen. Deze voorzieningen maken de kans op wateroverlast aanzienlijk kleiner.

De Oldenzaalsestraat beschikt verder over brede stoepen, verbeterde fietspaden en opvallende stadsinritten. Ook zijn er groenstroken met bomen en beplanting aangelegd. De straat is beter bestand tegen het klimaat en we versterken de biodiversiteit. Dit maakt het gebied groener, droger en mooier , zegt een trotse en dankbare wethouder Jurgen van Houdt.

Puntjes op de i
De komende weken worden de puntjes op de i gezet: in de wadi s langs de weg komen platen en op de fietspaden worden een rode coating aangebracht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.