Twente
Enschede

Uniek kijkje in operatiekamer MST

Het MST in Enschede heeft een nieuw Instagram account. De pagina is van de operatiekamers in het ziekenhuis. Afgelopen maand werd de eerste foto geplaatst, sindsdien volgen al meer dan 1200 mensen het account.

Informatie

Op de pagina wordt informatie gegeven over wat er allemaal gebeurt in een operatiekamer. De verschillende beroepen worden belicht en uitgelegd. Zo kom je onder anderen meer te weten over de anesthesiemedewerker en de operatieassistente. In de story's worden quizjes gehouden waar volgers hun kennis kunnen testen.

20210413 ZIEKENHUIS
© Instagram @opereren.in.enschede

Reacties

Onder de foto's zijn veel positieve reacties te lezen. "Wat leuk, we kijken graag mee over jullie schouder" is één van de reacties. Iemand anders schrijft weer "Ik ben 5 februari nog geopereerd, had een top team, mijn zenuwen verdwenen gelijk'.

20210413 ZIEKENHUIS 2
© Instagram @opereren.in.enschede

De afdeling beantwoordt ook vragen via de pagina. Zo vraagt iemand zich af of de operatiekamer in het midden van het ziekenhuis zit of juist meer aan de buitenkant. Het ziekenhuis legt uit dat een deel van het operatiecomplex zichtbaar is vanaf de buitenkant maar de operatiekamers zelf echt in het midden liggen. "Je kunt dus niet vanaf buiten een operatiekamer inkijken".


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.