Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

FC Twente schaart zich achter KNVB

455896 888943

Nadat dinsdag bekend werd dat de coronamaatregelen die aanvankelijk tot 6 april golden nu tot en met dinsdag 28 april van kracht zijn, besloot de KNVB onmiddellijk een streep te zetten door het amateurvoetbal. Maar wat er met het betaald voetbal gaat gebeuren, is nog altijd onduidelijk. De afgelopen dagen werd er veel gespeculeerd en een aantal clubs ventileerden hun mening. FC Twente schaart zich achter het standpunt van de KNVB/ECV. Dat laat algemeen directeur Paul van der Kraan vandaag weten op de clubwebsite.

Marly Wilens | 1Twente

Persoonlijk zeg ik stoppen Op dit moment verschijnen er meningen van individuele clubs in de media die aangeven per direct te willen stoppen met de competitie. Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik ook stoppen. Ik woon in Brabant en mij hoef je dus niet te zeggen hoe de situatie is, maar we zijn ook onderdeel van de branche Betaald Voetbal en ik probeer ook de algemene belangen te zien. De directeur geeft dan ook aan dat FC Twente zich op dit moment achter het standpunt van de KNVB/ECV stelt. Zij volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Twee scenario s
Met het verlengen van de coronamaatregelen blijven sportaccommodaties, en daarmee ook het trainingscentrum van FC Twente, tot 28 april gesloten. Het betaald voetbal lig in elk geval stil tot 1 juni. En daarmee blijven er nog twee scenario s over voor het betaald voetbal. Ofwel de competitie wordt uitgespeeld na 1 juni, met 3 augustus als streefdatum om de competitie te hebben afgerond. Of de competitie wordt niet meer uitgespeeld. Dinsdag praten alle clubs, de KNVB en de ECV over deze twee overgebleven opties en de gevolgen daarvan. Er is een mogelijk gevolg dat de directeur hekelt: We moeten er niet aan denken om in lege stadions te spelen.

Financiële consequenties
FC Twente zal in ieder geval niet ongeschonden uit dit voetballoze tijdperk komen, stelt Van der Kraan. Zo loopt de club inkomsten van de losse kaartverkoop voor de overgebleven vier thuiswedstrijden mis, met de daarbij behorende horeca-omzet en merchandiseverkoop. Maar ook de inkomsten van evenementen en activiteiten op niet-wedstrijddagen vallen nu weg. Dat gaat pijn doen. Maar de algemeen directeur benadrukt dat er nu andere belangen voorop staan. Natuurlijk is voetbal momenteel totaal van ondergeschikt belang en moet nog steeds alles gericht zijn op het uitbannen van het virus en de zorg van patiënten.

© 1Twente, foto: Lars Smook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.