Enschede

Aso’s rijden nog voor heropening nieuwe Oldenzaalsestraat kapot

De heropening van de vernieuwde Oldenzaalsestraat is vrijdag verpest. Onbekenden crosten met autoâs door de wadiâs en reden die kapot.

455905 oldenzaalsestraat kapot
Lilian ten Donkelaar | Tubantia

De moedwillige vernieling van de wadiâs gebeurde waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag. âToen stonden de hekken er nog. Misschien heeft iemand gedacht: ik neem deze omweg welâ, zegt gemeentewoordvoerder Wouter van der Zouw.

Veel schadeHet crossen door de wadiâs veroorzaakte veel schade. âWe repareren dat, maar het zal niet meer helemaal worden zoals het wasâ, aldus Van der Zouw. De gemeente deed bij de politie aangifte van de vernieling.

De groene laag die nu kapotgereden is is zogenaamde hydroseeding. Dit is een snelle manier om sedumscheuten te planten. De groene laag werkt ook als bescherming voor de kleine plantjes. Het sedum wortelt hierdoor sneller onder het afdeklaagje. De hydroseeding is afgelopen dinsdag aangebracht en de gemeente bracht daarna met trots een luchtfoto van de nieuwe straat met de groene wadiâs naar buiten. Vrijdagmiddag zou de straat heropend worden.

Open voor verkeerAan de Oldenzaalsestraat is ruim een jaar gewerkt. Het was een klus van ongekende omvang, met name vanwege de aanleg van een enorme ondergrondse waterberging. Sinds vrijdagmiddag is de straat weer open voor alle verkeer. Van der Zouw hoopt dat nu de hekken weg zijn er niet meer wordt gekozen voor âde omwegâ.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: gemeente Enschede