Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Geen museumbezoeken meer? Ja wel, Robot Double maakt het mogelijk

455957 still3

Naar een museum gaan? Dit mag even niet meer. Maar Tetem en de Universiteit Twente hebben een oplossing bedacht: Robot Double. Een op afstand bestuurbare robot, waarmee je door de tentoonstelling The Swarm kunt rijden. 1Twente nam een kijkje.

Redactie | 1Twente

Ook in coronatijden willen de programmamedewerkers van Tetem laten zien wat ze in huis hebben. De Universiteit Twente was zo vriendelijk om ons een robot uit te lenen waarmee mensen vanuit huis, over de hele wereld, kunnen inloggen om hier in dit pand te lopen en te kijken naar de tentoonstelling The Swarm van Anne de Boer , licht programmamedewerker Anne Tol uit.

Geïnteresseerden kunnen via de website inloggen en de robot met de pijltjestoetsen van de laptop of tablet bedienen. Het enige nadeel: er kan maar één iemand tegelijk inloggen op Double. Hiervoor heeft Tetem een rooster bedacht. Elke donderdag en zondag kunnen virtuele bezoekers tussen 14.00 en 16.00 uur inloggen. Is een tijd bezet, wordt er een nieuwe tijd voorgesteld.

Toekomst
Of het een idee voor de toekomst is? We zien nu dat het een extra meerwaarde geeft voor bezoekers die hier fysiek niet kunnen komen , aldus Tol. We kunnen ons gebied hiermee heel erg verleggen.

Klik hier voor meer informatie of om in te loggen op Double.
© 1Twente, foto: still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.