Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Twentse studenten in financiële nood door corona: hulpactie gestart

455968 866252

Universiteitsfonds Twente start zaterdagmiddag een actie voor UT-studenten die door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen. Het fonds hoopt met crowdfunding geld op te halen, en zal zelf de eerste 10.000 euro verdubbelen.

Pim Lindeman | Tubantia

Studenten en PhD s van de Universiteit Twente kunnen door de crisis in de problemen komen, zo schrijft Universiteitsfonds Twente op de eigen website. Er zijn studenten die vastzitten in het buitenland. Of er ontstaan problemen door angst of depressie. Ook worden studenten financieel getroffen omdat bijvoorbeeld hun bijbaan in de horeca is weggevallen en ouders niet altijd kunnen bijspringen.

Schrijnende gevallen helpenIn sommige schrijnende gevallen is er acute financiële steun nodig, aldus het fonds. Het gaat vooral om studenten die het voor deze uitbraak ook al niet gemakkelijk hadden. We doen een dringende oproep aan u, alumni, medewerkers, studenten: help allemaal mee! Elke bijdrage, groot of klein is welkom. Samen helpen wij de studenten uit de brand.

Universiteitsfonds Twente zegt toe de eerste 10.000 euro die via de crowdfundingsactie binnenkomt te verdubbelen. Zo wordt iedere euro die u geeft, twee keer zoveel waard. De teller staat zaterdagochtend op 250 euro, een bedrag dat ook door het fonds gedoneerd is.

De actie, en de mogelijkheid om te doneren, is hier te vinden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.