Hengelo
112

Politie zoekt getuigen en camerabeelden van aanslag op portiek Molenstraat

Een portiek in de Hengelose binnenstad is zondagavond zwaar beschadigd met een explosief. Onbekenden gooiden het naar binnen via een brievenbus. De voordeur, waarachter zich drie woningen bevinden, liep aanzienlijke schade op, maar er raakte niemand gewond. Er is nog geen dader in beeld. Daarom roept de politie omwonenden en ondernemers een dag later op om camerabeelden te delen met het onderzoeksteam.

Explosiemolenstraat politiehengelo
De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt ondernemers om camerabeelden te delen. © Politie Hengelo

Bewakingsbeelden

De explosie vond plaats iets voor negen uur in de avond bij het portiek tussen een bloemenzaak en een bistro aan de Molenstraat. De brokstukken van de deur lagen verspreid door de straat. Het is niet bekend om wat voor explosief het ging.
De politie roept ondernemers en omwonenden in het hele centrum op om beelden van bewakingscamera's en deurbelcamera's terug te kijken. "Wij hebben al een aantal getuigen gesproken, maar we zijn nog op zoek naar meer getuigen", zegt de politie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.