Enschede
Video
Radio

Sportaal garandeert nieuw wedstrijd-, instructie- en buitenbad

Over pakweg een maand worden alle details van de zwembadplannen bekend, maar het is al wel zeker dat Enschede over pakweg twee à drie jaar een wedstrijd- en recreatiebad rijker is. “En het buitenbad blijft. Dat is gegarandeerd”, zegt Martijn Hegeman, bij Sportaal de verantwoordelijke man voor de zwembaden.

In 1Twente Vandaag vertelt Hegeman over de stand van zaken van zijn zwembad. Zoals het er nu naar uitziet gaat het subtropisch zwembad pas weer open in september, omdat de leidingen die op 15 maart sprongen weer hersteld moeten worden. In allerijl herstellen is niet handig, zegt Hegeman. “We hebben dat bad al maanden niet meer in gebruik door de coronamaatregelen.” Hij vermoedt dat het ook nog wel even zal duren voordat er weer binnen gezwommen mag worden. “En als je alles hersteld hebt, duurt het nog twee weken voordat je het water weer op temperatuur hebt.”

Daarbij was het instructiebad binnen een week weer te gebruiken voor zwemlessen en is het buitenbad geopend. “ ’s Ochtend en ’s middags kunnen er weer baantjes worden gezwommen en elke avond gebruikt een vereniging het buitenbad.”

ENSCHEDE AQUADROME 3 20200610 COEN KRUKKERT
© Coen Krukkert

Herstel

Het herstel van het subtropisch zwembad is volgens Sportaal zeker nog de moeite waard, omdat de nieuwe baden pas over een paar jaar beschikbaar zijn. “Dan wil je het subtropisch deel niet leeg laten liggen.”

Plannen

De nieuwe plannen worden, zegt Hegeman, gedragen door de verenigingen. “We hebben een budget waarmee we ’t moeten doen. We willen les- en recreatiezwemmen en dat de verenigingen tevreden zijn.” Hij verwacht niet dat het Slagman, zoals eerder gesteld, tot 2030 openblijft vanwege de beperkte financiële middelen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.