Enschede

VIDEO | Ijssalon “De Singel” mag nog ijs ‘to go’ verkopen

Ijs is hot! Op sommige plekken in de regio moest je afgelopen dagen maar liefst twee uur in de rij staan voor een ijsje. Ook ijssalon âDe Singelâ in Enschede heeft het de afgelopen dagen behoorlijk druk.

456297 ijs desingel
Laura Ratering | 1Twente Enschede

âZaterdag was het heel erg drukâ, zegt een medewerker. âDe mensen stonden nog aan de overkant in het park te wachten.â Als bezoeker op een iets rustigere dinsdagmiddag ziet men de strippen nog op de grond.

Een groep studenten is blij om een keer iets anders te zien dan de laptop. âDit is wel de highlight van de dagâ, zeggen ze glimlachend.

Tegen 14.00 uur wordt de rij langer. âEigenlijk zien we dit natuurlijk niet graagâ, aldus de medewerker. âOok voor ons zijn het moeilijke tijden.â Voor nu mag de ijssalon open blijven. Dat hebben ze met handhaving en de gemeente afgesproken. âDe handhaving komt vaak langs om te checken hoe het hier gaatâ, zegt de medewerker.

âKeurig opgelostâ, vindt een bezoeker. âMisschien voelt het gek, maar iedereen krijgt zijn ijsje en iedereen houdt de afstand aan.â

Bekijk de video van 1Twente hieronder.

© 1Twente, foto: still video