Verkeer
Stuur appje
Zoek

VIDEO| Daar is de orgelman ....

456399 HKEB7321

Alleen deze week nog gaat Stichting Stadsorgel De Tukker langs bij zorgcentra. De draaiorgels gaan na deze week op stal vanwege het coronavirus.

Redactie l 1Twente

Stadsorgel De Tukker is jarig. Het orgel werd 125 jaar oud. Voorzitter Benno Molenkamp van Stichting Stadsorgel kan er maar niet aan wennen dat het verjaardagsfeest van zijn orgel niet doorgaat. Zijn stichting had net zoveel moeite gedaan om op 16 mei een draaiorgelmannifestatie in de binnenstad te houden. "Er zouden liefst tien draaiorgels komen. Die hebben we afgezegd."
Daarom besloten Molenkamp en zijn mensen het dan maar over een andere boeg te gooien. Stichting Stadsorgel kwam met een vrolijke noot voor zorginstellingen. Draaiorgel De Laplander werd van stal gehaald om deze week bij vijftien zorginstellingen in de regio een uur te spelen.
"Prachtig, de ouderen zitten nergens mee en dansen op de muziek", aldus Molenkamp die zichtbaar zelf plezier heeft aan de activiteiten van zijn orgelstichting.
De voorzitter kwam hoogstpersoonlijk naar de studio van 1Twente om zijn verhaal te doen. Hij nam het orgel mee, pakte het uit en zette de concertmachine aan.

Hieronder het orgelspel en hele gesprek met Benno Molenkamp in 1Twente Vandaag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.