Coronacrisis

VIDEO| Daar is de orgelman ....

Alleen deze week nog gaat Stichting Stadsorgel âDe Tukkerâ langs bij zorgcentra. De draaiorgels gaan na deze week âop stalâ vanwege het coronavirus.

456399 HKEB7321
Redactie l 1Twente

Stadsorgel âDe Tukkerâ is jarig. Het orgel werd 125 jaar oud. Voorzitter Benno Molenkamp van Stichting Stadsorgel kan er maar niet aan wennen dat het verjaardagsfeest van zijn orgel niet doorgaat. Zijn stichting had net zoveel moeite gedaan om op 16 mei een draaiorgelmannifestatie in de binnenstad te houden. "Er zouden liefst tien draaiorgels komen. Die hebben we afgezegd."
Daarom besloten Molenkamp en zijn mensen het dan maar over een andere boeg te gooien. Stichting Stadsorgel kwam met een vrolijke noot voor zorginstellingen. Draaiorgel De Laplander werd van stal gehaald om deze week bij vijftien zorginstellingen in de regio een uur te spelen.
"Prachtig, de ouderen zitten nergens mee en dansen op de muziek", aldus Molenkamp die zichtbaar zelf plezier heeft aan de activiteiten van zijn orgelstichting.
De voorzitter kwam hoogstpersoonlijk naar de studio van 1Twente om zijn verhaal te doen. Hij nam het orgel mee, pakte het uit en zette de concertmachine aan.

Hieronder het orgelspel en hele gesprek met Benno Molenkamp in 1Twente Vandaag.