Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

'Als je bij de fietstunnels bekeken wilt worden, zet je zelf de camera's aan'

456440 HKEB7395

Fietsers en voetgangers die zich bij de fietstunnels onveilig voelen, moeten zelf veiligheidscamera's aan kunnen zetten. Dat idee komt uit de koker van burgemeester Onno van Veldhuizen die er al deskundigen naar liet kijken.

Redactie | 1Twente

Cameratoezicht bij fietstunneltjes? Dat kan niet. Je kunt niet als overheid iedereen met de camera volgen , zegt burgemeester Onno van Veldhuizen in het liveprogramma 1TwenteVandaag dat elke dag tussen 16.00 en 17.00 uur wordt uitgezonden.

Maar wat nu als fietsers en voetgangers zelf gevolgd willen worden, omdat ze dat veiliger vinden? Ze de camera s zelf kunnen aanzetten met hun telefoon , oppert Van Veldhuis.

RobotprofessorHij voegde de daad bij het woord en nam contact op met de robotprofessor van de Universiteit Twente. Die vond het een goed idee. We bekijken nu of we het idee handen en voeten kunnen geven zodat wanneer je bekeken wilt worden je de camera s zelf kunt aanzetten , aldus de burgemeester.

Fietspaden blijven open
In 1TwenteVandaag maakte hij ook bekend dat voorshands tijdens de paasdagen geen populaire fietspaden worden afgesloten. Van Veldhuizen: Op dit moment wordt alleen aan de Holterberg gedacht, omdat daar veel motorrijders en fietser worden verwacht." De gedachten zijn inmiddels omgezet in actie. De Veiligheidsregio heeft besloten de toeristenweg die dwars door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug loopt van vrijdag tot en met maandag van 12.00 tot 17.00 uur af te sluiten voor alle gemotoriseerde verkeer.
Over al die andere paden en wegen zegt de voorzitter van de Veiligheidsregioj: De paden op de lanen in met anderhalve meter afstand.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.