Enschede

VIDEO | De dansende spin van Tetem

Wat doen als het huiswerk af is en alle spelletjes gespeeld zijn? Tetem biedt een oplossing met zijn Make-It@Home kits voor kinderen die thuis zitten. Het zijn robotjes, wenskaarten en andere gadgets die een link hebben met techniek. Sinds kort zijn programmamedewerker Anne Tol en haar collegaâs begonnen met de productie van de pakketjes - en dat gaat hard.

456484 HKEB7391
Redactie | 1Twente

Normaal gesproken zetten kinderen de gadgets in workshops op locatie in elkaar. Aangezien dat op dit moment niet kan, hebben de medewerkers van Tetem het museum nu omgetoverd tot productiehalletje zodat ze de pakketjes naar de kinderen kunnen sturen.

âHet zijn activiteiten gericht op techniek en digitaliseringâ, licht Tol toe. âOp dit moment hebben we vier activiteiten in het aanbod, maar dat gaan we nog verder uitbreiden.â Oorspronkelijk zijn Tol en haar collegaâs begonnen met een kleine productie omdat ze niet wisten hoeveel pakketjes er uiteindelijk besteld gaan worden. âInmiddels is de vraag groter dan we aankunnenâ, aldus Tol.

Wie een pakketje wil bestellen, kan naar de website van Tetem gaan. De activiteiten zijn, met een toelichting, op de website make-it.tetem.nl te vinden.

Tol was te gast in het programma 1Twente Vandaag en stelde de dansende spin, de mechanische hand en de elektrische wenskaart voor. Bekijk de video hieronder.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente