Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Bezorg de liefde bezorgt de eerste 500 dinerbonnen bij MST

456578 HKEB7361

Medewerkers in de zorg die na het werk voor lege schappen staan. Dat wil je niet. Een groep Twentse ondernemers zette een website en een organisatie op om geld in te zamelen en zorgmedewerkers dinerbonnen te geven. Woensdagmiddag werden de eerste vijfhonderd bonnen aangeboden aan het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Ernst Bergboer | 1Twente

Jan Henk Dekker, eerder deze week gast in 1Twente Vandaag, noemde deze donatie Een mooie eerste stap. Het MST telt zo n vijfduizend medewerkers. Paul Davina, die de bonnen in ontvangst nam, stelt dat al die medewerkers een bijdrage leveren aan zorg. Ongeacht hun functie. Dat gaat niet alleen voor verplegers en artsen. Maar wij gaan er voor zorgen dat de bonnen worden verdeeld over al die afdelingen.

Liefde een beetje voeden
Corona verbroedert, stelde bedenker van de actie en ondernemer Jeroen Wevers. Werk is belangrijk, thuis is belangrijk, en dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat we dat allemaal kunnen blijven doen. Die willen we ondersteunen. Dat ontstaat toch uit een stukje liefde. Wij willen die liefde een beetje voeden.

Met de dinerbonnen van bezorgdeliefde.nu kunnen zorgmedewerkers via thuisbezorgd.nl een maaltijd aan laten bezorgen.

Kijk hieronder naar de reportage over de eerste donatie van bezorgdeliefde.nu.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.