Enschede

Oproep VVD: ‘stille’ TwenteBoard moet nú de regie pakken

Bij het werken aan economisch herstel van de regio door de coronacrisis moet de TwenteBoard nu een coördinerende en leidende rol gaan spelen. Maar dan moet het adviesorgaan wel onmiddellijk in actie komen.

456583 bank note 209104 1920 1 1
Teun Staal | Tubantia

Die oproep doen twaalf Twentse VVD-fracties donderdag met een brief in de richting van de TwenteBoard. âNu onze bestuurders in de Veiligheidsregio Twente volop bezig is met bluswerkzaamheden en het coronavirus zelf, is het aan de TwenteBoard om te kijken welke economische stappen nu nodig zijnâ, zegt René Kreeft, raadslid in Enschede, namens de gezamenlijke VVD-fracties.

Onzichtbaar

De Twentse liberalen zien een âprominente en coördinerende rolâ voor het adviesorgaan, dat bestaat uit regionale kopstukken uit de wereld van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid. De VVD mist op dit moment een zichtbare rol van de TwenteBoard. âHet is allemaal wat stilletjesâ, zegt Kreeft over de ogenschijnlijke afwezigheid van de TwenteBoard in deze coronacrisis.

De VVD besloot tot de oproep na contacten met Twentse ondernemers. Kreeft: âDie benaderden ons steeds meer met hun zorgen over werkgevers en werknemers in deze moeilijke tijd. Maar ze weten niet goed waar ze met hun zorgen terecht moeten. Lokale bestuurders zijn met het coronavirus zelf bezig en Den Haag is voor deze ondernemers te ver weg.â

Op zân kop
De corona-ontwikkelingen zetten de wereld ook in Twente op zân kopt, constateert de regionale VVD in de oproep aan de TwenteBoard. âOp dit moment heerst er economische dreiging dat we van welvaart naar een langdurige economische crisis gaan.â âDat vraagt dus nu om actieâ, aldus Kreeft.

De VVD wordt overigens op haar wenken bediend. Kreeft heeft van de secretaris van de TwenteBoard te horen gekregen dat het gezelschap vrijdagochtend bijeenkomt; de VVD-brief wordt dan meteen besproken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay