Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Volop donaties voor Twentse studenten die door coronacrisis in geldnood zitten

456613 550207

Studenten van de Universiteit Twente die door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen rekenen op hulp van medestudenten en alumni. De crowdfundingsactie die afgelopen week voor hen is opgezet, is een succes. Er is al ruim 13.000 euro toegezegd.

Arjan te Bogt | Tubantia

Universiteitsfonds Twente startte afgelopen week een crowdfundingsactie voor studenten en PhD s van de universiteit die door de crisis in de problemen komen. Studenten die vastzitten in het buitenland, bijvoorbeeld, maar ook worden studenten financieel getroffen omdat bijvoorbeeld hun bijbaan in de horeca is weggevallen en ouders niet altijd kunnen bijspringen.

In sommige schrijnende gevallen is er acute financiële steun nodig, aldus het fonds. Het gaat vooral om studenten die het voor deze uitbraak ook al niet gemakkelijk hadden.

Er wordt volop gehoor gegeven aan de roep om te doneren. In vijf dagen tijd maakten meer dan 250 mensen geld over. Echt geweldig , reageert Josine Meerburg van het Universiteitsfonds. Het fonds zelf heeft beloofd de eerste 10.000 euro te verdubbelen. Dus het er is al een mooi bedrag beschikbaar.

De actie, en de mogelijkheid om te doneren, is hier te vinden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.