Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | 3D geprinte coronamaskers

456738 HKEB7407

De vraag naar beschermingsmiddelen is groot. Twenspace ontwierp transparante maskers en staat in de startblokken voor productie. Eigenaar Dave Borghuis was te gast bij 1Twente Vandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

De maskers van Twenspace zijn bedoeld om ogen te beschermen tegen spetters , zoals Borghuis het formuleerde. Ze zijn ontwikkeld om gebruikt te worden in de zorgsector.

Printers staan klaar Ze beschermen je luchtwegen niet , stelde Borguis, je zult er dus nog wel een mondkapje onder moeten dragen. De kap is het stadium prototype voorbij: Twenspace heeft de printers klaarstaan en inmiddels zijn de eerste kappen geleverd aan een huisartsenpost en aan Mediant.

75 centPer uur worden er twee kappen ge-3D-print. Dat gaat dan alleen om het frame. Kostprijs per kap is ongeveer 75 Eurocent. Borghuis: Dat valt dus heel erg mee. We proberen het voor de zorg gratis te houden.

Wil je het gesprek met Dave Borghuis terugzien? Dat kan hieronder. Alle afleveringen van 1Twente Vandaag vind je in zijn geheel terug op onze site.
Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.