Verkeer
Stuur appje
Zoek

FBK-Games krijgt financiële steun om begroting te dichten

Fbk2018 emileurban
Om het gat in de begroting van de FBK Games op te vullen, komt de gemeente met een extra tegemoetkoming van 35.000 euro.
Beeld: Emile Urban

De FBK-Games krijgen 35.000 euro van de gemeente Hengelo. Dit is bovenop de reguliere jaarlijkse bijdrage van 65.000 euro. Vorig jaar gingen de atletiekwedstrijden niet door vanwege corona, dit jaar gaat het sportevenement in aangepaste vorm door. Wél met mondiale topatleten, maar met minder of geen publiek.

Veertigste editie

Het atletiekevenement staat gepland voor 6 juni. Het is de veertigste editie van het toernooi. Door de coronamaatregelen maakt de organisatie extra kosten. Om dit gat in de begroting op te vullen, komt de gemeente met een extra tegemoetkoming van 35.000 euro. Dit is bovenop de reguliere bijdrage van 65.000 euro. Ook het Rijk en de provincie Overijssel komen met een bijdrage.

20210316 hans kloosterman hengeloos peil FBK Still
Lees ook
Hans Kloosterman: "Publiek bij de FBK Games is essentieel"

Met of zonder publiek

De wedstrijd telt zestien disciplines, negen bij de mannen en zeven bij de vrouwen. Naar verwachting zal de Nederlandse atletiektop en een groot van de Europese top van de partij zijn, als opmaat naar de Olympische Spelen van Tokio. Het is nog onzeker of er publiek aanwezig kan zijn bij het sportevenement. Als het publiek niet aanwezig kan zijn, komt de organisatie met videowalls en virtuele aanmoedigingen. Hierover komt er binnenkort meer duidelijkheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.